Sabina Mensinga, Coördinator Stichting warme maaltijd Tafeltje Dekje Peize. “Wij hebben al 16 jaar een samenwerking met De Jacobijn. Elke dag komt een auto van De Jacobijn voorrijden met de maaltijden. Een gedeelte van de klanten ontvangt een warme maaltijd maar er zijn ook klanten die liever zelf bepalen wanneer ze de maaltijd willen eten. Die ontvangen de maaltijd koelvers,” vertelt Sabina.

Vandaag is Marjan de bezorger vanuit De Jacobijn. Stipt om kwart voor 11 staat zij voor de Esborg. De Esborg is een wooncomplex naast de Esrank en het Verzorgingshuis de Hoprank in Peize. De vrijwilligers zijn inmiddels aanwezig, halen de maaltijden uit de auto en gaan op pad om ze te bezorgen.

“Vind je de maaltijden lekker, zeg het dan tegen de buren.”

Sabina Mensinga is al 8 jaar vrijwilliger bij Stichting warme maaltijd Tafeltje Dekje in Peize. Sinds afgelopen december heeft Sabina de taken als coördinator van haar zus Tietje overgenomen. Tietje is als vrijwilliger 26 jaar verbonden geweest aan Tafeltje Dekje Peize. Al snel gaan we op verzoek van Sabina over van u naar je. Het voelt vertrouwd. Op mijn vraag: “Waarom ben je destijds als vrijwilliger begonnen” antwoordt Sabina volmondig: “het sociale aspect. Ik heb heel veel contact met de klanten van de maaltijdservice. Ik heb ze aan de telefoon maar ik ga ook regelmatig langs. Nieuwe klanten breng ik een bezoekje voor een intakegesprek. Klanten die het lastig vinden om de lijst zelf in te vullen, die help ik even. Ze weten mij ook te vinden als ze een dag geen maaltijd willen ontvangen omdat ze er gezellig een dagje tussenuit gaan. Ik zorg ervoor dat onze administratie helemaal klopt. Het is dankbaar werk. Ik bied de klanten een luisterend oor. In de laatste 8 jaar heeft Tietje mij ingewerkt. Nu kan ze het loslaten. Binnenkort komt ze in de Esborg wonen en is ze er weer gezellig bij.”

Sabina is super enthousiast over haar vrijwilligerswerk voor Tafeltje Dekje Peize. Tijd om op vakantie te gaan is er bijna niet. Misschien dat ze er binnenkort nog even een paar dagen tussenuit gaat. Maar dat moet wel om haar werkzaamheden kunnen. Dat Sabina een passie heeft voor haar klanten is duidelijk. Haar motto is: “Vind je de maaltijden lekker, zeg het dan tegen de buren.” Zo houdt Sabina haar eigen klantenbestand op peil.