Daarmee begint Hans Zijlema (maaltijdbezorger) ons gesprek in Haren. “Naast de maaltijden die wij bezorgen hebben wij ook oog voor onze klanten. Dit is het mooie aan mijn werk. Net even dat beetje extra kunnen doen. Afgelopen week was ik bij een klant die normaal gesproken de maaltijd box al klaar heeft staan. Deze keer stond de box er niet en de deur werd niet geopend. Door het raam zag ik dat meneer op de bank lag. Omdat je natuurlijk nooit weet of er iets aan de hand is klopte ik op het raam. Meneer schrok wakker, gelukkig maar. Gisteren nog, was ik bij een klant waar de televisie het niet deed. De route van die dag was niet heel lang dus ik heb mevrouw snel even geholpen om de tv weer aan de praat te krijgen. Wat was ze blij!”

“De Jacobijn is fijn, kwaliteit zal er altijd zijn.”

Vanaf januari is Hans in dienst bij De Jacobijn. Vol enthousiasme rijdt hij de middag- en avondroute. “Als ze me nodig hebben, dan ben ik er! Omdat mijn roots in deze omgeving liggen is het voor mij makkelijk om routes over te nemen als dat noodzakelijk is. Op mijn werkdagen haal ik bij aankomst gelijk de maaltijden uit de oven. Die zijn er door de collega’s al ingezet. Als de temperatuur gemeten is, gaan de boxen in de auto en ga ik op pad. Natuurlijk vergeet ik de box met toetjes niet. De mensen zijn er dol op! De ene dag heb ik 20 klanten in het buitengebied. Maar er is ook wel eens een dag dat ik in de stad Groningen bezorg. Het maakt voor mij niks uit. Ik zwaai naar iedereen die ik tegen kom.”